Tekstin kokoPienempi Suurempi
EtusivuAlueOhjelmatErityisteematRahoitusTuloksetLisätietoja

Hankeidea käytäntöön

Minulla on hankeidea, miten toimin saadakseni tukea EU:n rakennerahastosta?

Kun Sinulla on idea uudesta hankkeesta, johon haluat hakea tukea EAKR- tai ESR-ohjelmasta, voit edetä seuraavien askeleiden mukaisesti:

  • Kerää ympärillesi ryhmä ihmisiä, jotka ovat halukkaita kehittämään ideaa eteenpäin. Ota mukaan myös ihmisiä, joita kehittäminen koskee.
  • Varmista, että ideallasi on oman organisaatiosi ja tarvittavien yhteistyökumppaneiden tuki. Saadaksesi tukea EU:n rakennerahastoista, tarvitset myös muita rahoittajia, yksityisiä tai julkisia.
  • Tutustu aluekehitysrahaston ja sosiaalirahaston ohjelmiin ja niiden toimintalinjojen tavoitteisiin, oman alueesi maakuntaohjelmien strategioihin ja toteuttamissuunnitelmiin sekä rahoituksen hakuaikoihin ja muihin ehtoihin.
  • Kun olet löytänyt kumppanit toteuttamaan ideasi, ota yhteyttä rahoittajaan keskustellaksesi hankkeesta. Rahoittajilta saa myös asiantuntija-apua hankkeen käynnistämiseen.
  • Jos hankkeesi vastaa ohjelmien tavoitteita ja alueellisia painotuksia, laadi hankesuunnitelma, jossa kerrotaan hankkeen tavoitteet, odotettavissa olevat konkreettiset tulokset, kohderyhmä, toiminta-alue, hankkeen käytännön toimenpiteet, yhteistyökumppanit ja työnjako sekä kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma.
  • Tukihakemus täytetään sähköisesti EURA2007- järjestelmässä valtaosassa hankkeita. ELY-keskusten myöntämää yritysrahoitusta, Tekesin tutkimus- ja kehittämisrahoitusta sekä Finnvera Oyj:n lainoja ja takauksia haetaan kuitenkin omilla hakulomakkeilla ja -menettelyillä.

Hakemusten jättämisestä saat lisätietoa ottaessasi yhteyttä julkiseen rahoittajaan.

Lisätietoa
Lisää tietoa rahoitusmahdollisuuksista ja apua hankevalmisteluun saat osoitteesta www.rakennerahastot.fi ja rahoittajilta.
Myös EU-hankkeisiin osallistuneilta kollegoilta tai yrittäjä- ja ammattijärjestöiltä voit saada hyviä käytännön neuvoja.

Tukihakemukset: www.eura2007.fi
Pohjanmaa satakunta pirkanmaa etelä-pohjanmaa keski-suomi