Tekstin kokoPienempi Suurempi
EtusivuAlueOhjelmatErityisteematRahoitusTuloksetLisätietoja

Hankehaut käynnissä

Länsi-Suomen erityisteemoille on varattu 28 % ohjelman EAKR-rahoituksesta, mikä on 38,3 miljoonaa euroa EU-rahoituksena. Erityisteemojen mukaisen toiminnan rahoitus jatkuu maakunnissa, vaikka ylimaakunnallisen teematoiminnan rahoitus ohjelmareservistä onkin lopetettu. Ylimaakunnallistakin toimintaa voidaan myös rahoittaa maakuntien erillispäätöksin. Innovatiivisten kasvuyritysten kannattaa muistaa myös Länsi-Suomen EAKR ohjelman yhteisen pääomarahaston tuomat uudet kasvumahdollisuudet.

Maakuntien käynnissä olevista idea- ja hankehauista sekä niiden muista hakukäytännöistä saat tietoa alla olevista  

1. Ylimaakunnalliset teemahaut


Näillä näkymin kuluvalla ohjelmakaudella EAKR-ohjelmaan ei ole enää tulossa maakuntien yhteisiä ylimaakunnallisia teemahakuja, mutta toiminta jatkuu entisellään maakunnissa. Katso yhteystietodot alla. 

2. Länsi-Suomen pääomarahasto

Länsi-Suomen pääomarahaston pääoma on n. 7,5 M€. Tavoitteeksi on asetettu 18 kpl a’ 300.000 € ensi- ja neljä jatkosijoitusta Länsi-Suomeen vuosina 2011 – 2015. Sijoitus voidaan tehdä joko osakemerkintänä tai optiolainana tai näiden yhdistelmänä. EAKR-hankkeissa sijoitus voidaan tehdä myös ainoastaan optiolainalla. Ensisijoitus voi olla enintään 500.000 EUR. Tyypillinen ensisijoitus on EAKR-hankkeissa 200.000 – 300.000 EUR. Lataa pääomarahastotoiminnan esittely pdf:nä:
"LS Pääomarahastotoiminta"


Pääomarahastosta haku ja lisätietoja: Sijoituspäällikkö Erkki Välttilä, Finnveran pääomasijoitustoiminta puh. 020460 3580 ja Leo Houtsonen (toimitusjohtaja) Aloitusrahasto Vera Oy puh. 020 460 3987.

3. Maakuntien haut


Keski-Suomen EU-hankkeiden haku
Hakukierroksen painopisteenä ovat Keski-Suomen elinkeinojen kehittämisen kolme kärkeä: uudistuvat koneet ja laitteet, bioenergiasta elinvoimaa ja kehittyvä asuminen. Etusijalla ovat vipuvoimaiset, yrityslähtöiset ja yhteistyötä vahvistavat hankkeet.
Lisätietoja: www.keskisuomi.fi/hankerahoitus

Pohjanmaalla jatkuva haku
Pohjanmaan liitolla on EAKR-hankkeisiin jatkuva haku.

Pirkanmaan liitossa on käytössä jatkuva haku
Pirkanmaan liitolla on käytössä jatkuva haku. Seuraavaksi otetaan käsittelyyn 28.9.2012 klo 15.00 mennessä saapuneet hakemukset toimintalinjoille 2 ja 4.

Tarkemmat kuvaukset toimintalinjoista, tuettavan toiminnan laadusta ja rahoituksen hakemisesta:
www.pirkanmaa.fi tai www.pirkanmaaneurahoitus.info

Etelä-Pohjanmaan rakennerahastohankkeiden haku
Etelä-Pohjanmaan liitolla on käytössä jatkuva haku. Katso lisätietoja Etelä-Pohjanmaan liiton sivuilta: www.epliitto.fi
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksella on EAKR-ohjelmassa pääsääntöisesti jatkuva haku, ESR:n osalta tarkista hakuajat ELY-keskuksen nettisivuilta: www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Pohjanmaa satakunta pirkanmaa etelä-pohjanmaa keski-suomi